מזודות נצפו בחופי ישראל ובת ים בפרט בשבוע האחרון, אולם על פי מומחים השיא עוד לפנינו. נחיל מדוזות באורך של כקילומטר וחצי עושה דרכו לחופי ישראל במהלך הימים הקרובים.
על פי ההערכות, המדוזות צפויות להגיע לכמות שיא במהלך החודש הקרוב ולעזוב בתחילת חודש אוגוסט. המומחה הימי, אילון זיו, הסביר כי "בשנה שעברה ובשנת 2016 לא הגיעו לישראל נחילים משמעותיים, אולם השנה ההערכות מדברות על מיליוני מדוזות".
הצוללן ותושב בת ים, רוני זיו, טוען כי אין סיבה להימנע מרחצה בים, "אפשר להיכנס למים, בזהירות יתרה ולפקוח עיניים שלא תיצמד אחת לגוף. לא כל המדוזות צורבות. יש כאלו נחמדות שאפשר לגעת בהם, כמו המסקרנית הורודה".
עוד הוסיף זיו כי "תופעת מכת המדוזות בקיץ גורמות לקשיים פיזיים לא רק למתרחצים שבאים להנות מהים ונצרבים, אלא גם מזיקות למפעלים על הים כמו תחנות חשמל וכוח. התחנות שואבות מים לקירור הטורבינות ותוך כדי נשאבות המדוזות למפעלים שגורמות לסתימות של הצינורות".
איך מטפלים בצריבה של מדוזה?
במידה שנצרבתם, אומר זיו, "בתור התחלה יש לשטוף היטב את האזור הנגוע במי ים בלבד, ולהימנע מים מתוקים מכיוון שהם עלולים לגרום לפיצוץ תאי ארס שנותרו על העור, אם נותרו חלקי מדוזה על העור יש להסירן בזהירות ללא שפשף האיזור הנגוע בחול".
זיו הוסיף כי "בניגוד לדעה הרווחת, מסתבר שחומציותו של השתן אנושי לרוב אינה מספיקה על מנת לבלום את הארס והשטיפה במי ים עדיפה, אולם זיו ממליץ על תרופת סבתא שמוכרת לכולם, "אחרי השטיפה במי הים ניתן לחטא את האיזור הנגוע עם חומץ". חשוב לציין כי במקרים קיצוניים של הופעת תופעות נוספות כמו הקאות, התכווצויות שרירים או קשיי נשימה יש לפנות לבית החולים באופן מיידי.
רוצים לקבל את כל הדיווחים וכל החדשות בזמן אמת?
הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של השקמה בת ים כאן והיו הראשונים לדעת.
מדוזה בחוף בת ים (צילום: רוני זיו)
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
בת ים עיר הגאולה !!!!