השירות הווטרינרי בעיריית בת ים הודיע על הגברת האכיפה במכולות ומעדניות בכל הקשור לנושא תקנות בריאות הציבור. המשמעות: אין למכור או להציג מוצרי בשר ללא אישור וטרינרי
החל מתחילת החודש (פברואר) ובמהלך החודשים הקרובים, תוגבר בבת ים האכיפה במכולות ומעדניות בכל הקשור לנושא תקנות בריאות הציבור, שמשמעותן: אין למכור או להציג מוצרי בשר ללא אישור ווטרינרי.
בחודש שעבר ערכה העירייה, בהובלת ד"ר משה ננקין הווטרינר העירוני, כנס הסברה לבעלי עסקים ולעובדיהם בנושא בטיחות מזון מן החי, תברואה ומניעת סכנות ממזון. בכנס ניתן דגש על מכירה וטיפול נכון בבשר, עופות דגים ומוצריהם.
מהעירייה נמסר: "העיר בת ים שמה לה למטרה לשמור על שלום בריאות הציבור בכל הכלים העומדים לרשותה. במסגרת זו, נערך בחודש שעבר לראשונה כנס לבעלי עסקים ולעובדיהם, תוך דגש על מכירה וטיפול נכון בבשר עופות דגים ומוצריהם. מטרת הכנס הייתה לתת כלי נוסף לבעלי העסקים לצורך ניהול אטליז וחנויות הדגים, בהתאם לחוק. הכנס נעשה בחסות השירות הווטרינרי של עיריית בת ים ובהשתתפות של עובדי משרד הבריאות, בעלי עסקים, מפקחים, תברואנים מרישוי עסקים ועובדי המחלקה הווטרינרית".
ד"ר משה ננקין, הוטרינר העירוני, פתח את הכנס שהתקיים בבית יד לבנים בעיר, בהצגת השירות הווטרינרי העירוני ונשא הרצאה בנושא "חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) 2015". אינג' אבי סלקמן ממשרד הבריאות הציג את הנחיות הלשכה לטיפול וייצור מוצרי בשר ודגים המיועדים למכירה במקום, באטליזים ובחנויות דגים. ד"ר אורן כתבי, רופא וטרינר ממשרד הבריאות, עמד על התנאים וההליכים לקבלת רישיון יצרן (אטליז קטגוריה ג') בעסקים לממכר מזון מן החי. אחרון הציג רפי דגן, מנהל מחלקת רישוי עסקים בעיריית בת ים, את הרפורמה בתחום רישוי עסקים – הפחתת ההליך הבירוקרטי ותדירות הפיקוח בעסקים והעברת האחריות לבעל העסק עצמו.
ההחלטה לקיים את הכנס לבעלי העסקים בעיר הינה חלק ממערך ההסברה שהעירייה עורכת לבעלי העסקים, והעיתוי נבחר לאור כניסתו של 'חוק המזון החדש' הקרוי גם "חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) התשע"ו-2015" ויישומו בשטח, לרבות תחילת רפורמת רישוי עסקים והשינויים שמתרחשים בשטח. בתוך כך, בעלי העסקים הצטיידו בכלי עזר לניהול העסק שלהם, כדוגמת הנחיות לניהול בית העסק, שמירה על תנאי תברואה נאותים, בטיחות מוצרי המזון, סימון תקין, תהליכי עבודה והתנהלות העובדים במקום (ניקיון, מעקב אחר תוקף מוצרים, שמירה על שרשרת הקירור, איסור ביצוע פעולות אסורות ועוד).
במחלקה הווטרינרית הביעו שביעות רצון מהכנס המוצלח וציינו שלא מדובר ביוזמה חד פעמית. בכוונת השירות הווטרינרי לערוך כנסי הסברה וריענון תקופתיים בקרב בעלי העסקים המוכרים מוצרי בשר, עופות ודגים. במסגרת הגברת האכיפה בעסקים שבאחריות המחלקה הווטרינרית, חשוב לעירייה כי בעלי העסקים יהיו מודעים לשינויים בתקנות ובחוקים של משרד הבריאות, כדי למנוע עבירות על החוק, והכי חשוב לשמור על בריאות הציבור.
בקיץ יש סכנה
בטוח ימצאו ליקויים תאברותיים במיוחד בקיץ כשחם מאוד.