"יש אוזן קשבת ובית חם לדרי הרחוב בבת ים", טוען דוד אגייב, יו"ר העמותה, "לופט"- מיזם חברתי למען דרי הרחוב, אגייב הגיע לבת ים לאחר שעלה בגיל 11 לישראל עם משפחתו. קשיי ההתאקלמות בתקופה העלייה לאחר פירוק ברית המועצות לא איחרו להגיע ובתוך כך הסתבך, ונפתחו לו מספר תיקים פליליים בנושאים שונים. "כן עברתי ילדות לא קלה" היא מספר, "הייתי מסתובב הרבה ברחובות בעיר וכולם יודעים מה קורה למי שמסתובב ברחובות. למרות זאת, התגייסתי לצבא ומאז הוצאתי שני תארים בחינוך ואני עובד בימים אלה על תזה לדוקטורט, כך שיש תקווה לכולם".
"לופט" הוא מיזם חברתי המתייחס לשיכון ולשיקום חברתי, באמונה כי לכל אדם צריך להעניק יחס חם ואוהב ומפה הוא יעשה את ההתקדמות שלו. "אנחנו מתמקדים בעיקר בדיירי רחוב ואסירים משוחררים על מנת לשקמם ולהחזירם לחברה", מספר אגייב, "בבת ים יש אוכלוסייה מורכבת בעל שיעור פשע גדול, אין להם איפה לגור והם מוצאים עצמם ברחוב ואנחנו מנסים לעזור. כמו כן, יש הרבה אנשים שגרים ברחוב ואנחנו לא מצליחים לשכן אותם, כי אנחנו לא יכולים להכריח על פי החוק, אבל אנחנו דואגים להם, יושבים איתם, שומעים את הבעיות שלהם ועוזרים במה שאפשר".
"לופט", עובד בשיתוף פעולה עם משרד הרווחה של בת ים שעוזר להם בכל דבר. "אנשים לא יודעים, אבל הרווחה של בת ים נמצאת במקום הראשון בטיפול והתמכרויות בארץ. הם עוזרים לנו מבחינת שירות סוציאלי, מה שחוסך לנו עלויות רבות בטיפול ובשיקום".
המיזם לדרי הרחוב בעיר משכן מטעמו 17 דיירים ברחוב מבצע סיני בעיר ועוזר להם לממש את הזכאות שלהם לדירה. 'בתל אביב 'כל הבתים שלנו מעוצבים בטוב טעם על ידי מומחים רבים וגם בבת ים לא חסכנו בנושא. אנחנו מתקיימים מתרומות ואף גוף ממשלתי לא תורם מכספו, למרות שהמענה שאנחנו נותנים הוא מענה טוב לטעמי לא פחות ממשרדי הממשלה. החבר'ה משתלבים בחיים ובקהילה יחד עם השכנים בשכונה ואז הם חוזרים להתחיל להרגיש כמו בני אדם".
אגייב מסמן מטרות לקראת העתיד: "המטרה הבאה היא לפתוח בית לאוכלוסייה הצעירה בבת ים, כי אנו רואים שהגיל להיות דייר רחוב בעיר רק הולך ופוחת לצערי הרב. כעת, אנחנו משכנים את הצעירים שמגיעים אלינו בת"א, אך בעתיד הקרוב אני מקווה שנפתח בית נוסף שיהווה מקום בטוח לצעירי העיר".
תגובות