מציל על חסקה
"רוב הטובעים, כאלו שדווקא יודעים לשחות"

המציל הראשי: "משרד הפנים מפקיר מאות בני אדם"

המצילים דורשים שהם יחוברו לכוחות ההצלה השונים, "היום יש טלפון שבור, אני בעצמי מתקשר ומכוון את כוחות ההצלה לאן להגיע"

פורסם בתאריך: 16.7.18 13:00

הקיץ הגיע, החום ממשיך לעלות והתושבים בישראל וגם התיירים מוצאים מפלט בחוף הים מתחת לשמשיה והמים הקרירים כדי ליהנות בעונה החמה. יחד עם היתרונות של הים מרבית האנשים בישראל לא מודעים לסיכונים הגדולים בים, מתרחצים בחופים לא מוכרזים ללא תחנות ההצלה ואף בשעות המאוחרות של היום ומסתכנים בעצמם בטביעה בים ההפכפך.

בימים האחרונים אנו שומעים חדשות לבקרים על מקרי טביעה שונים ברחבי הארץ כאשר רק במוצ"ש האחרון התרחשו שני מקרים של טביעה בבת ים שעדיין אחד הנערים נמצא במצב קשה. בתוך כך, בוועדת הפנים של הכנסת התייחסו למקרי הטביעה המדאיגים בחופים השונים, כאשר עיריות ברחבי הארץ קוראים למערכת קשר שתאגד את כל כוחות ההצלה על מנת שכמות המקרים הקשים של הטביעות תקטן.  

עוד באותו נושא:
בני נוער טבעו בחוף בבת ים

כך יראה חוף הרבייירה החדש

יו"ר ועד המצילים הארצי ומציל מזה 42 שנה, אבי עפיה נכח בוועדה והתייחס: "אין מספיק סנכרון בין כל הגופים שאחראים על המתרחצים. יש ניסיון לאגד את כל הכוחות ביחד, המצילים, כוחות המשטרה ומד"א. המשטרה טוענת שיש להם מספר אופנועי ים לניסיונות ההצלה לצורך כך, אך המרחקים מהחופים לסירות ההצלה או האופנוענים המשטרתיים רחוקים ביותר. במקרים חמורים, אני פשוט מתקשר לכוחות ההצלה ומנחה אותם, אבל זה טלפון שבור. אין איזה משהו מאוגד והקו שלי עובד כל הזמן וכל זה כאמור בהתנדבות".

אבי עפיה יו"ר ארגון המצילים

"לרוב אני מזעיק את כוחות ההצלה בעצמי, ומכוון אותם" אבי עפיה יו"ר ארגון המצילים

עפיה חשף נתון חדש: "אני לא יודע אם אנשים יודעים, אבל ראוי שידעו כי אנו נותנים מענה ושירות פעמים רבות גם מעבר לתחומי ההצלה שאנחנו מופקדים עליהם. החוף מתפרש למאות מטרים ותחנת ההצלה נותנת שירות למתחם מסוים, אבל האנשים בחוף נכנסים לחופים אחרים והמצילים נותנים שירות גם שם, למרות שאנחנו לא מחויבים לכך. אנחנו לא יכולים לעמוד בצד ולראות אדם טובע ולא לעזור רק כי זה לא החוף שלנו. אנחנו משתדלים ככל האפשר לפנות מתרחצים ולכוון אותם לחוף מוכרז, וגם אם זה אומר שפעמים רבות אתה צריך להגיע לעימותים. רוב הפעמים אנחנו מגיעים בזמן עוד לפני שהמתרחץ יודע שהוא בדרך לטבוע".

עפיה המשיך: "שירותי ההצלה מסתיימים בשעה מסוימת ורוב הטביעות מתרחשות מחוץ לשעות שירותי ההצלה, וזו הבעיה האמיתית. למשל בחופים של בת ים, יש שמונה תחנות הצלה וכל תחנת הצלה אחראית על 150 מטר, כך שנשארים הרבה שטחים שקשה מאוד לכסות אותם וגם כאשר אנו מתאמצים אנחנו לא מצליחים להגיע לכולם. כמו למשל חוף הסי פאלאס, שאין שם בכלל תחנת הצלה במשך 800 מטרים. בכל קטע מתחנה לתחנה יש פער של 300-500 מטרים והאנשים בין לבין עלולים להיות בסכנה גדולה. מאות אנשים מופקרים יום יום, אבל זו כבר הבחירה שלהם".

תחנת הצלה חוף בת ים

נכנסים לשחות לפני או אחרי שעות הפעילות וטובעים

 

רוב הטובעים, אנשים שיודעים לשחות

עפיה ממשיך ומתאר את הבעיות השונות, "משרד הפנים מופקד על החופים, השיטה שאנו עובדים היא שונה ואין לנו איזה משמר חופים כמו שרואים בארה"ב. בדרך כלל גם מי שטובע הם אלה שיודעים לשחות, הם חושבים שהם תותחים ונכנסים לעומק ומי שלא מכיר את הכללים בים לא יכול לעשות שום דבר כשהזרם סוחף אותו".

על המסקנות מהוועדה, ציין: "אמרו שלאחר פגרת הקיץ, יתקיימו דיונים נוספים. דיברו על הקדמת העונה, על הגדלת שעות העבודה וזה מבורך כי מדובר בסך הכל בחיי אדם. חייבים להבין, השוני בינינו לבין כוחות ההצלה האחרים הוא שאנחנו המצילים צריכים לאתר את המקרים בזמן או לפני שהם קורים, זו החוכמה. מה שלא עובד בסדר הזה אצל כוחות ההצלה השונים – הם מקבלים קריאה ומגיעים "לעבוד" על מישהו שכבר טבע, וזה שונה לגמרי מהעבודה שלנו".

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה בת ים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות