מיזם חדש שמוביל ניסים סונסינו ופנחס אוחנה, מבעלי חוף תאיו בבת ים, בשיתוף עם המפכ"ל, משטרת ישראל ועיריית בת ים הוביל לפיילוט חדש ובו מכירת אלכוהול בחוף תהיה אסורה.
סונסינו, שנלחם במשך שנים באלימות והפרעות סדר בחופים עצמם מסביר, "הייתי מגיע לעבוד בשבתות וסופי שבוע, ומתעסק בלהפריד בין אנשים שיכורים, ולהציל אנשים שיכורים מטביעות. אני הוצאתי בעצמי שלושה אנשים שיכורים בשעות הערב מלב ים, נכנסתי עם גלשן בשעות לילה. אם לא הייתי מגיע הם היו מתים. סיפורים כאלה יש בלי סוף".
סוסנינו מסביר על הקשר שבין האלכוהול לטביעות ואלימות, "כשאדם שותה הוא לא מודע למעשים שלו, הוא אגרסיבי ופועל עם עודף ביטחון. האנשים האלה הרסו את החוויה לקהל שהגיע לכאן והחלטתי להילחם בזה".
חוף תאיו שקיץ נבחר לאחד מעשרת החופים היפים והנגישים בארץ, הוא חוף דומיננטי בגוש דן. סונסינו מסביר כי הוא ואוחנה פועלים כדי לעודד משפחות וצעירים איכותיים להגיע וליהנות בחוף, בלי חשש מהפרעות סדר ואלימות. סוסנינו סיפר כי הם מרגיש בכיסו את ההחלטה לא למכור אלכוהול, אך הוא מוכן לספוג את הפגיעה הזו בפרנסה, כדי לעודד קהל איכותי שאינו דוגל באלימות להגיע אליו או כמו שהוא מתאר זאת "השקעה לטווח ארוך".
למי שירצה לאכוף את הרעיון ולהגיע עם אלכוהול שאינו נרכש במסעדה נספר כי הכנסת אלכוהול מבחוץ גם היא אסורה, וכי גורמי האכיפה שנמצאים בחוף באופן מוגבר מורשים לשפוך את האלכוהול. עם זאת, נרגיע את הרוחצים שבכל זאת מעוניינים לשתות בירה צוננת או כוס יין מול הגלים, ונסביר כי הכנסה או מכירת אלכוהול מעל 20% אלכוהול אסורה בהחלט, אך משקאות באחוזי אלכוהול נמוכים, כמו יין ובירה מאושרים, וודקה עם משקה אנרגיה או ערק – מחוץ לתחום. כמו כן בתוך המסעדה עצמה בשירות המלצרים ניתן להזמין כל אלכוהול שהוא, אך אין אישור להוציא אותו לחוף עצמו.
לאה שמעוני (67) סבתא שמגיעה לחוף עם הנכדים אמרה, "אני מגיעה לכאן לבלות, ורואה את ההבדל. נעים לשבת פה, אין אלימות או אפילו ריבים מיותרים כמו בחופים הצמודים. זה חוף מקסים למשפחה"
ושירן זיגדון בת 23 מספרת, "הגעתי עם חברה ואפילו הזמנו כוסות יין. אני בעד הרעיון, אנשים שרוצים לשתות אלכוהול כבד, לדפוק את הראש ולהגיע לרמת שיכרות לא צריכים להיות פה, זה הורס לכולם את הבילוי ואת הרחצה".
תגובות