מוטי חובה הבטיח לעצמו בגיל 17, כשעלה על הבמה בתיכון בפעם הראשונה במגמת התיאטרון של תיכון שז"ר, שהוא עוד יחזור לבת ים שחקן מוכר ומוערך. היום, 14 שנים אחרי, בגיל 31 הוא מגיע עם המחזמר המצליח "סאלח שבתי", לבמה בהיכל התרבות בבת ים.
"סאלח שבתי" יצא לראשונה כסרט קולנוע ישראלי בכיכובו של חיים טופול, זכה בפרס הסרט הזר הטוב ביותר בגלובוס הזהב, המשיך כמחזמר ונחשב עד היום למחזמר הישראלי המצליח ביותר בכל הזמנים. סאלח שמגולל את הסיפור של עולי ארצות ערב, בשנות ה-50, מעט אחרי הקמת המדינה, הצליח להעביר ביקורת על הממשל, הבירוקרטיה הישראלית והגזענות לעולי ארצות ערב.
כאמור, בימים אלו משחק מוטי חובה ב"סאלח שבתי" בתפקיד הפרחח של המעברה, "כאחד שאביו היה במעברה בבת ים זה מרגש מאוד להבין כיצד נוצרה האפלייה נגד המזרחים במדינה שלנו, איך היו התנאים שלהם וכיצד התייחסו אליהם בסטיגמות ובצורה לא נאותה. זה ניצחון עבורי לצמוח מבית פשוט מבת ים והיום לעמוד על במת התיאטרון הכי גדולה בארץ לצעוק, אני בת ימי גאה".
חובה חזר לתיכון בו למד כשהוא מביים את מופעי הסיום ומעודד את השחקנים הצעירים בתחילת דרכם, כשהם נתקלים בסטיגמות על העיר בת ים, ובתקרת זכוכית שקשה להם לפרוץ, "זאת זכות עבורי להגיע לעיר הולדתי ולהראות לנוער שאפשר להתנתק מכל הסטיגמות ולהמשיך לשאוף גבוה ולהצליח".
המטרה העיקרית של חובה היתה להגיע לתפקידי מפתח ב"הבימה" ואכן ברזומה שלו אפשר למצוא אינספור הפקות בינהן "אוויטה" עם שירי מימון, "עלובי החיים", תפקיד ראשי במחזמר "גריז", "סאלח שבתי" ועוד, ובכך הראה לתלמידיו מבת ים שהכל אפשרי.
"בתוך המקצוע הזה מסתתרות חוויות קשות מאוד. עברתי אין ספור אודישנים שבהם לא התקבלתי, חזרתי הביתה בדיכאון, חשבתי אולי משהו לא טוב בי". הוא מספר וממשיך לגולל את הקשיים בדרך עד שהגיע להצלחה, "בהתחלה הכסף לא נכנס כל עשירי בחודש, אין שעות עבודה קבועות, אין תלושים בחגים, אין יציבות כלכלית. יש המון חרדות, ולפעמים רגעים מאוד קשים, אבל בסוף זה מקצוע שבוחר בך ולא אתה בו. ואם הוא בחר בי אני שלם איתו לכל החיים".
תגובות