עם תחילת שנת 2019 יעלה מס הארנונה שישלם כלל הציבור ב- 0.32%, שהם כ-79 מיליון שקלים בכל רחבי המדינה. לפי ההערכות של איגוד לשכות המסחר הארצי, מס הארנונה יגיע השנה לכ- 24.8 מיליארד שקלים. כידוע, על פי חוק, מדי שנה מתעדכן מס הארנונה אוטומטית לפי נוסחה המורכבת מממוצע של 50% משינוי במדד המחירים לצרכן ו-50% משינוי במדד שכר במגזר הציבורי, כך שנראה כי לפי הנתונים תושבי בת ים יצטרכו כנראה, להתמודד עם עוד עלייה במס הארנונה היקר בעיר.
עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, התייחס לעלייה הצפויה: "למרות שדרשנו זה מכבר לנתק כליל את נוסחת העדכון של מס הארנונה מההצמדה האוטומטית למדד השכר במגזר הציבורי – הדבר לא נעשה. הכנסת קופאת על שמריה. כל אימת שעולה השכר במגזר הציבורי, כולל חריגות השכר, נפגעות כל שכבות האוכלוסייה בישראל ונטל המס על העסקים עולה. העדכון האוטומטי של מס הארנונה, המשולם על ידי השכבות החלשות מעיק אף יותר ממחירי מוצרי המזון. התוצאה הנוכחית מעידה עד כמה הכרחי ודחוף לנתק את מדד השכר מנוסחת מס הארנונה".
כידוע, לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שיצאו לאחרונה מעידים כי התושבים בבת ים משלמים 59 שקל למ"ר בשנה, או 983 שקל בתלוש דו-חודשי לדירת 100 מ"ר, כאשר במדד הארצי העיר נמצאת במקום השביעי בארץ בצמוד להרצליה.
מחירי הארנונה הוא נושא חשוב לתושבי בת ים לקראת הבחירות הקרובות לעירייה, כאשר לצד דבריו של ראש העיר, יוסי בכר שהתראיין לאחרונה ל"השקמה בת ים" בו הוא טען כי "אין אפשרות להוריד את הארנונה בשל גירעון העיר עד שיגיעו בשנת 2023 למצב מאוזן וכל מי שאומר אחרת מטעה את הציבור".
מנגד, טוענים מועמדים אחרים בעיר כי ישנה דרך להרגיע את העלייה האוטומטית ואף להוריד אותה לפי צו הארנונה על ידי שינוי שיטת המדידה. הם מודעים ולא מתכחשים לצו המיסים שנקבע ע"י שר הפנים, אך מבטיחים כי על ידי פעולות אלו הארנונה תרד משמעותית בדיוק כפי שקרה בעבר בראשון לציון ובגבעתיים.
תגבות עיריית בת ים: לאחר בדיקה, לא תהיה העלאה בארנונה מצד הרשות.
תגובות