פילה דג בציפוי קריספי. צילום: גיא מישלי

כוכב משלי: השף גיא משלי מצליח להכניס גורמה לבית החולים

השף של בית חולים אסותא, גיא משלי, שמצליח לספק בשורות בתחום הטבעונות והצמחונות, מנסה לגרום לכם לשכוח את כל מה שאתם מכירים על אוכל בבתי חולים

פורסם בתאריך: 19.10.18 06:08

השף גיא משלי מבת ים לא מתרגש מתוכניות ריאליטי בישול שמציפות את המסך, בשלל פורמטים וגירסאות, אבל הוא ללא ספק יכול היה להיות דמות מעניינת על המסך: שף של בית חולים שמתעקש להגיש גורמה ומצליח לקחת מנות מוכרות לתת להן טוויסט בריאותי ועדיין לשמור על טעם מנצח.

אבל למרות הבריחה מהמסך, משלי בן ה-32, הספיק לא מעט. "מאז ומעולם אהבתי לבשל. את העיסוק בתחום התחלתי במהלך השירות הצבאי, שם האכלתי את יחידת גולני ומשם הכל היסטוריה", הוא מספר.

כיום יום משלי הוא השף של חברת SODEXO ON SITE המתמחה בשירותי הסעדה לארגונים, לעובדים במוסדות ציבור ולמפעלי תעשייה. בחברה הפועלת בכל רחבי העולם מועסקים יותר מ-430 אלף עובדים בעולם. משלי, עובד החברה, הוא למעשה השף בבית החולים אסותא. "אני מרגיש שזו תחושת שליחות לדעתי אין מטרה נעלה יותר מלהאכיל אנשים חולים".

לבת ים הוא עבר לפני כשנה עם אשתו ובתו הקטנה בת השלושה חודשים, ועדיין לא ממש נחשף לסצינה הקולינרית המתפתחת בעיר. "אני יודע שאזור הטיילת בבת ים מאד התפתח ויש שם כמה מסעדות שנראות טוב, אני לגמרי מתכוון בקרוב ללכת לבדוק את הנושא ממש בקרוב, כשיהיה לי קצת יותר זמן, בנתיים אני אבא טרי לעמנואל, אז אני מתרגל ולומד כיצד לשלב בין העבודה לחיי משפחה. זה באמת מאתגר אבל אפשרי בהחלט. אשתי מאד עוזרת לי בנושא".



במקביל למעבר לבת ים, לפני כשנה, קיבל משלי פרס מטעם החברה בעקבות חידושים שהביא למטבח הטבעוני והצמחוני והפך את המנות לבריאות יותר. "הייחוד שלי שאני לוקח מתנה אותנטית, כמו סביח, למשל, והופך אותה לסטייל גורמה. כשנכנסתי לעבודה בבית החולים אסותא, המטרה הייתה להביא בשורה בתחום הטבעונות והצמחונות, מתוך אידיאולוגיה אישית שתזונה שאינה כוללת בשר, מלבד העובדה שהיא תורמת לבריאות טובה יותר, היא גם תורמת לסביבה ולעולם כולו. אנחנו בבית ממש ממעטים באכילת בשר לדוגמא ואני מנחיל לביתי הקטנה בת השלושה חודשים את הידיעה הזו זה לגמרי חלק מהאידיאולוגיה האישית שלי ושל שאשתי כמובן".

לא לגמרי ברור הקשר בין גורמה לבין האוכל שמוגש בבתי החולים.

"מבחינתי, אוכל גורמה הוא הכוונה שלי לקחת מאכלים אותנטיים כמו סביח, ממולאים וכאלה שכולם שמכירים ולתת להם את האינטרפרטציה האישית שלי באמצעות הוספת מרכיבים מיוחדים ולא שגרתיים, שימת דגש על האסתטיות והנראות של המנה ואופן הגשתה. אגב, המבט של החולים כשהם מקבילים את המנות, אומר הכל".

 

 

סביח בריאות. צילום: גיא משלי

ולמרות שאינו מבשל במסעדת יוקרה הוא הספיק לבשל לראש הממשלה בנימין נתניהו. "הוא הגיע לביקור בבית החולים והיה לי ברור שהוא חייב לטעום את האוכל שלנו,. אחרי הכל, טועמים את אותו הדבר מאות ביום אז למה לא? מה שטוב למאושפזים בטוח טוב מאוד גם לו", מספר משלי ומוסיף שהוא בכלל חולם להאכיל את השף יונתן רושפלד: "עבדתי אצלו בעבר והוא יכול להיות אינדיקציה טובה בשבילי, למרות שאני יודע שאני עושה דברים מעולים".

ומה בנוגע לתכניות הבישול?
"אפשר לומר שזה חלום שתהיה לי תוכנית בישול משלי או פינה שבועית בתוכנית טלוויזיה. באמת שרודפים אחריי כל הזמן להשתתפות בתכניות הריאליטי, אבל כרגע זה פחות הכיוון שלי. אני חושב שבאופן כללי התכניות הבישול בטלוויזיה תורמות להעלאת המודעות ופיתוח הסצינה הקולינארית בישראל וזה ממש נחמד. מה שכן, שף טוב לדעתי, הוא כזה שצריך לעבור שלבים בחייו וכברת דרך, זה לא דבר שקורה בין לילה".

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה בת ים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות