מצרכים (ל- 2 תבניות אינגליש קייק):
לבצק:
- l 25 גרם שמרים טריים או כף שמרים
- יבשים “שמרית”
- l 3/4 כוס + כף מים פושרים
- l 1/3 כוס + כף סוכר
- l 1 ביצה + 1 חלמון
- l 3 כוסות קמח
- l חצי כפית מלח
- l 125 גרם נטורינה קוקוס “שמרית”
- בטמפ’ החדר, חתוכה לקוביות
למלית:
- l 5 חבילות שוקולד מריר קצוץ גס
- l חצי כוס סוכר
- l 1 כף קינמון
- l 90 גרם נטורינה קוקוס “שמרית”
- בטמפ’ החדר חתוכה לקוביות
- לשטרויזל:
- l 1 וחצי כוסות פחות כף אבקת סוכר
- l 2/3 כוס קמח
- l 90 גרם נטורינה קוקוס “שמרית”
- קרה, חתוכה לקוביות קטנות
להברשה:
- l 1 ביצה
- l 1 כף שמנת מתוקה/חלב/מים
אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
- מערבבים שמרים, מים וכף סוכר בקערה ומשהים 5 דקות.
- מערבלים את תערובת השמרים עם יתרת הסוכר, ביצה וחלמון במיקסר עם וו לישה כ-3 דקות. מוסיפים קמח ומלח וממשיכים ללוש עד שהקמח נבלע בתערובת. מוסיפים נטורינה בהדרגה ותוך כדי לישה בשלושה מחזורים. לאחר התוספת האחרונה של הנטורינה לשים כ-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ודביק.
- מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה (הבצק שמתקבל מאוד נוזלי יחסית לבצק שמרים, לאחר מנוחה במקרר הוא מתייצב וקל לעבודה).
להכנת המלית:
ממיסים שוקולד מריר, סוכר וקינמון על אמבט מים חמים ומערבבים היטב למשחה חלקה. מסירים מהכיריים, מוסיפים נטורינה ומערבבים היטב.
הכנת השטרויזל:
מניחים את החומרים בקערה ומערבבים בידיים עד לקבלת פירורים. שומרים בכלי אטום במקפיא עד השימוש. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבניות.
הרכבת העוגה:
- מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק לשניים.
- מרדדים חצי מהבצק למלבן בגודל 25×40 ס”מ.
- מורחים שכבה נדיבה ואחידה של מלית ומגלגלים לגליל ארוך.
- מקפלים את הגליל לשני חלקים שווים, כך שתיווצר צורה של פרסה, ומלפפים לצמה.
- מניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
- טורפים ביצה עם כף שמנת או חלב או מים, מברישים את העוגות ומפזרים את השטרויזל (אין צורך בהתפחה נוספת).
- אופים כ-40 דקות עד להזהבה.
תגובות