מה לעשות אם הרכב או הבית הוצפו בסערה? כל התשובות לשאלות שמטרידות אתכם

סוכן הביטוח מסביר למי יש לפנות ומה ההליך הבירוקרטי לנזק ממפגע טבע. מתי הביטוח יכסה ומתי ניתן לדרוש פיצויים מהעירייה?

פורסם בתאריך: 9.12.18 10:43

סוף שבוע גשום עבר על תושבי בת ים כאשר כבישים בעיר נחסמו עקב הצפות, שכונות סבלו מהפסקות חשמל, בתים ורכבים הוצפו במים והושבתו. בין הכבישים שהוצפו ניתן למנות את הטיילת, שכונת רמת הנשיא, עמידר, רמת יוסף ואיזור המצבה. ההצפות הרבות הקשו על תנועת האוטובוסים ביום שישי האחרון. בנוסף, הפסקת חשמל התרחשה בשכונת רמת הנשיא ביום חמישי בערב, ולמרות שנמשכה רק רבע שעה, פנסי הרחובות חזרו לתפקוד מלא רק שעות לאחר כניסת שבת.

רכוש של תושבים רבים ניזוק בעקבות הגשמים שפקדו את אזור בסוף השבוע האחרון, סוכן הביטוח ‎יוסי כלפון ענה על שאלות החשובות הנוגעים לפיצויים על הרכוש שנפגע.

 למי פונים בנוגע לרכב שחונה מתחת לבית והוצף כתוצאה מהגשם?
מדובר בנזק טבע, מכוסה בביטוח המקיף של הרכב. ניתן לתבוע את פוליסת ביטוח המקיף בליווי שמאי שיאמוד את גובה הנזק. במידה ויוכח כי ישנה רשלנות של הרשות המקומית כגון תשתית לקויה, ניתן לתבוע את הרשות המקומית.

 למי לפנות במקרה של נזילה מהגג לתוך הבית?
במידה ומדובר בנזק שנגרם כתוצאה מסערה ולא באיטום לקוי בגג המבנה, נחשב כנזק טבע ומכוסה במסגרת הפוליסה התקנית לביטוח דירה בפרק המבנה. יש לדווח מיידית לסוכן/חברת הביטוח שידאגו לשלוח שמאי שיעריך את הנזק ויתן אישור לתיקון בהתאם לכיסוי בפוליסה.

מה לעשות אם ברד גרם לנזקים בפח הרכב?
נחשב כנזק טבע ומכוסה במסגרת ביטוח המקיף, כיום נהוג לתקן בשיטה שנקראת "pdr", ללא פחחות וצבע.

למי לפנות אם שריפה שפרצה בדירה כתוצאה מקצר בגלל מזג האויר וגרמה נזק גם לדירה וגם לדירה של שכן?
הנזק לדירת המבוטח מכוסה במסגרת ביטוח המבנה, הנזק לשכן מכוסה בפרק צד שלישי בביטוח הדירה, רוב האנשים לא מודעים לכך אך בחלק גדול מפוליסות ביטוח המבנה שנמכרו יחד עם המשכנתא לא קיים כיסוי צד שלישי, ולכן במקרה כזה הנזק לדירת המבוטח יהיה בכיסוי אך הנזק לשכן לא יהיה מכוסה ע״י חברת הביטוח. מומלץ לוודא שיש כיסוי צד שלישי במסגרת ביטוח הדירה.

מה לעשות אם כתוצאה מהסערה נגרם נזק לשמשות או שלטים של חנות?
פוליסת ביטוח עסק בשונה מפוליסת דירה או רכב אינה פוליסה תקנית. יש לוודא שנרכש בפוליסת ביטוח העסק כיסוי לנזקי טבע ואז הנזק  יהיה בכיסוי.

בתוך כך, ראש עיריית בת ים צביקה ברוט, יצא לשטח במזג האוויר הסוער על מנת לעקוב מקרוב אחר נזקי מזג האוויר. ברוט כתב בדף הפייסבוק שלו בסוף השבוע כי "יצאתי הלילה לפקח על הפעילות בשטח ובמוקד העירוני, אשר יפעל לכל אורך סוף השבוע במתכונת מוגברת מסביב לשעון, במסגרת ״נוהל סופה״ שהפעלנו בעיר החל מהבוקר".

עיריית בת ים מסרה כי "בעקבות התראות על מזג אוויר קיצון שנתקבלו ממשרד הפנים ומהשירות המטאורולוגית הכריזה עיריית בת ים על 'נוהל סופה', החל מיום חמישי ועד יום שבת. מנכ"ל העירייה הנחה את ראשי המחלקות, האגפים ועובדי העירייה המסיירים בשטח וברכבי סיור לבצע עבודות לפינוי חסימות בדרכים והסרת סכנות בדרך. עובדי העירייה ערכו סיורים מקיפים בכל אתרי הבנייה בעיר, כדי לבחון את התנאים בשטח בהתאם להנחיות הבטיחות לקבלנים, לרבות חיזוק מנופים והקפדה על כל כללי הבטיחות הנדרשים. כמו כן, בוצעו חיזוקים ותיחומים ברחבי העיר, ופירוק הצללות בגנים ואביזרים בחופים אשר יסכנו את העוברים ושבים. העירייה פעלה על פי 'נוהל חורף', שכללו בין היתר: ניקוי קולטנים בכל רחבי העיר למניעת הצפות, גיזום עצים, בדיקות מערכות התיעול והניקוז, שטיפת קווים רלוונטיים תגבור גורמי פינוי וניקיון ועוד. כמו כן, פרסמה העירייה הנחיות לתושבים בעמוד הפייסבוק העירוני. במוקד העירוני התקבלו עשרות פניות שרובן טופלו בזמן אמת. הפניות כללו בין היתר מקרים של: מכסה ביוב שהתרומם, טיפול בקולטן סתום, ניקוז של שלוליות, עץ שקרס, רמזורים לא פעלים ועוד".

הצפה בטיילת בת ים

טיילת בת ים

טיילת בת ים

הצפה בכיכר ליד החשמונאים ברחוב אנה פרנק

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה בת ים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות