משתתפות הקורס הסיעודי
משתתפות הקורס הסיעודי

תוכנית חדשה בבת ים: מסלול סיעודי לבנות העדה האתיופית

עיריית בת ים יחד עם קרן קנדית ובית הספר לסיעוד בבית החולים וולפסון מפעילה את התוכנית. מחזיקת תיק קשרי חוץ בעירייה, אסתר פירון: "חיפשתי מקצוע מתאים לבנות העדה האתיופית שיש לו גם סטטוס ובעיקר הכנסה ודרישה בשוק"

פורסם בתאריך: 14.1.19 16:51

המחסור באחיות במדינת ישראל לפי דו"חות ה-OECD הוביל לכך שעיריית בת ים ביחד עם קרן UJA של טורונטו ובית הספר לסיעוד בבית החולים וולפסון בחולון, נטלו יוזמה משותפת לפיתוח תוכנית ייחודית, במטרה לעודד ולאפשר לעולות ויוצאות הקהילה האתיופית להגיע להשכלה גבוהה ולהכשרה מקצועית. "זה עידן חדש ואפשרויות חדשות לקהילה האתיופית בעיר", מסרה ל"השקמה בת ים" חברת המועצה ומחזיקת תיק קשרי חוץ אסתר פירון, שהיתה בין יוזמי התוכנית.



התוכנית מתבססת על ההבנה שחינוך וכניסה למקצועות הרפואה המבוקשים כל כך, ובעיקר תחום האחיות, הוא מרכיב חיוני בקליטתם של יוצאי הקהילה האתיופית. הכשרה זו מסייעת לתלמידים לממש את הפוטנציאל האישי שלהם ומהווה מודל לחיקוי עבור חברים אחרים בקהילה שלהם תוך היותם מקור של גאווה עבור משפחותיהם, הקהילה והמדינה.

פירון מספרת כי "לפני שלוש שנים חיפשתי מקצוע מתאים לבנות העדה האתיופית שיש לו גם סטטוס ובעיקר הכנסה ודרישה בשוק. פתחנו יחד עם שרת הבריאות לשעבר, ח"כ יעל גרמן, כיתה לבנות שיש להן תעודת בגרות, שבמסגרתה הן לא חויבו לעבור פסיכומטרי במיוחד אלא רק מכינה במשך שישה חודשים, ואני שמחה להכריז היום ש-19 בנות שהתחילו בלימודים הן אחיות מוסמכות וכולן עובדות במקצוע".

 

במסגרת בניית התוכנית פיתח בית הספר לסיעוד של בית החולים וולפסון קורס הכנה ייחודי שנמשך כחצי שנה. משרד החינוך ויתר על הקריטריונים לקבלה הפסיכומטרית בתנאי שהקורס הושלם בהצלחה, וסיפק מדריכים נוספים וייעוץ שיעזרו לתלמידים להצליח.

החלק השני של התוכנית פועל במשך כמעט שלוש שנים, וכולל 18 חודשים של קורסים תיאורטיים ולאחר מכן 14 חודשים של התמחויות מעשיות. בעקבות ההצלחה הגדולה, שיתוף הפעולה נמשך ובעקבותיו נפתח מחזור שני שאליו הגיעו כ-40 משתתפות מכל קצוות הארץ, 11 מתוכן מבת ים.

עיריית בת ים מסייעת בנושא מימון התוכנית. "אנחנו מעניקים מלגות לתושבות בת ים ו-11 המשתתפות מהעיר מקבלות סכום של כ-2,000 שקל לפי קריטריונים מסוימים", מספרת פירון ומוסיפה כי "אנחנו כמובן עוזרים להם לקבל מלגות גם ממקומות אחרים על מנת שיצליחו".

עוד נמסר כי העירייה פתחה קורס הסבה אקדמאית לתשעה עולים חדשים מאוקראינה. בנושא זה ציינה פירון כי "אנחנו מאוד מאמינים ורוצים לעזור לעולים חדשים מאוקראינה להתפרנס בכבוד ולעזור להם ככל שניתן בקליטתם בארץ, וזו אחת הדרכים שלנו לסייע על מנת שבעתיד ההשקעה תוחזר לחברה".

 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה בת ים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות