אם לא יהיו שינויים של הרגע האחרון, ייסגר מתחם פסט פקטורי בבת ים המאגד בתוכו כ-120 מתושבי העיר המתחלקים לקבוצות מגוונות כמו אנשים עם מוגבלויות, קשישים, נוער בסיכון ואמהות חד הוריות. המשתתפים נפגשים עם סטודנטים לאמנות מאוניברסיטת תל אביב ויוצרים איתם אירועי תרבות בתחומים תיאטרון, אמנות פלסטית, מחול, מוזיקה, אנימציה ונוספים.
לדברי אמיתי יעיש בן אוזליו, אמן שמנהל את המקום, "המתחם הוא אבן דרך בתרבות בעיר. האמנים שמגיעים אליו ומפעילים אותו ביחד עם התושבים עושים את זה בהתנדבות מלאה, ומה שחשוב עוד יותר זה הערך המוסף שהפעילות הזו נותנת לאוכלוסיות המוחלשות הלוקחות חלק בפעילויות הללו".
בן אוזליו מוסיף כי "בשנים האחרונות הסתדרנו במתחם עם תקציב שנתי שעמד על 300 אלף שקל, כאשר המקום מכניס שליש מהשכרות חללי עבודה לאמנים, דבר שנעשה בתיאום עם העיר ושאפשר לנו לקיים אירועים קהילתיים. אלי יריב מחזיק תיק התרבות לא מעוניין להמשיך את הפעילות, למרות שיש לנו מכתב חתום מלפני חצי שנה של מנכ"ל העירייה שמבטיח את 2019, ועכשיו אנחנו מגלים שהבטחות לחוד ומציאות ממש לחוד. אני לא יכול לחשוב על הסגירה של המקום, זה קשה עד בלתי אפשרי לדמיין את היום שבו המתחם ייסגר. יש פה עשרות אנשים שרווחתם האישית תלויה בפעילות החשובה שמתרחשת בפקטורי".
"כרגע אנחנו מתכננים לנהל מאבק למניעת סגירת המתחם וכבר מחר נתכנס כולנו במתחם הפסט פקטורי כדי למחות. אני לא רואה איך האוכלוסיות המוחלשות הללו מאבדות את קרן האור שלהן בעיר בגלל סכום כסף שהוא פסיק מהתקציב השנתי של העירייה".
אלי יריב, מחזיק תיק החינוך, מסר בתגובה: "האחריות על המתחם היא של חברת חוף בת ים והיא זו שהחליטה לסיים איתם את ההתקשרות. לי אין שום נגיעה לנושא".
מעיריית בת ים נמסר כי "בשל המשבר הניהולי והכלכלי הקשה שאליו נקלעה העיר בשנים האחרונות, נאלצה הנהלת העיר הקודמת לעצור את כל הפרויקטים החיצוניים על מנת לבחון אותם מחדש. הנהלת העיר החדשה בודקת כעת את האפשרות להציל את הפרויקט ולמצוא לו מימון ממקור חלופי. אנו נחושים להציל את העיר בת ים ולשפר את השירות לתושבים, וזו העדיפות הראשונה של הנהלת העיר החדשה. אנו נפעל במקצועיות יחד עם הממשלה כדי לעבור את המשבר כבר במהלך השנה הקרובה".
תגובות