על האמן הבת ימי אברהם שמי, יליד חלב בסוריה אומרים שהוא "האמן הבלתי נדלה". לאורך שנים רבות הוא מציג תערוכות מציוריו שכוללות תמיד נושא וסגנון כשהבולטת ומוכרת שביניהן היא התערוכה האישית שלו, "זיכרונות מסוריה".
שמי צייר עוד בשנת 1986 את התערוכה "חתונה תימנית" ובמסגרתה תיעד לילה של חינה תימנית על כל המרכיבים שלה: הביגוד, הקישוטים, הריקודים. התערוכה כוללת 26 עבודות ססגוניות מלאות צבעוניות עשירה והיא הוצגה כבר מספר פעמים במקומות שונים בארץ, ביניהן במוזיאון בת ים. מאז, אוחסנו יצירות התערוכה בסטודיו של האמן ועכשיו הם ניעורו לתחיה מחודשת כאשר נתרמו על ידו למוזיאון ליהדות תימן החדש שנפתח באחרונה ברחובות.
אחרי תערוכה זו, צייר האמן שמי יצירות רבות נוספות לתערוכות שונות בנושאים כמו שיר השירים, תשוקות ואהבות תנכיות, תערוכת יודאיקה בנושא כתר ארם צובא, תערוכת נופי הארץ ותערוכה מיוחדת לנושאי מוזיקה.
שמי, שהיה בעברו יו"ר אגודת הציירים והפסלים בבת ים במשך 15 שנים, הוציא השנה לאור ספר מפרי עטו, "סיפורי חלב בסוריה" כאשר המהדורה הראשונה לדבריו כבר אזלה ובימים הקרובים, תצא המהדורה השניה.
לפני מספר חודשים שמע שמי על מוזיאון יהודי תימן החדש שנחנך ברחובות. "כחובב מוזיאונים הגעתי לשם להתרשם, ומיד התאהבתי במקום. בו ברגע, החלטתי שהתערוכה שלי 'חתונה תימנית' תחיה מחדש ורק שם, במקום הכי מתאים לה", הוא מספר השבוע.
שמי: "החלטתי לתרום את כל עבודות התערוכה למוזיאון לתצוגת קבע. אני גאה ושמח שכיום, התערוכה מקשטת את המוזיאון, הצבעים של הציורים שלי כל כך בולטים, התלבושות של הכלה והחתן, התכשיטים, הריקודים של הרקדנים. הם מאוד ססגוניים וסוחפים התפעלות רבה מקהל המבקרים".
יוסף האוסף
אפרופו ספרי קודש עתיקים. אם יש לכם אוסף של ספרי קודש ישנים או עתיקים, או שהתגלגל לידכם ספר עתיק שנראה לכם נדיר, כדאי לכם להעמיק ידע ולבדוק אודות ערכו, יש מצב שהוא שווה לא מעט כסף. חפשו בגוגל "ספרים עתיקים יוסף האוסף" וקבלו קישור למאמר מקצועי שמסביר כיצד להעריך את הספרים הישנים או העתיקים שלכם באופן עצמאי.