בשבוע הבא יצא לדרך בפעם השלישית בבת ים פסטיבל "נפגשות" לאומנות מופע פמיניסטית. פסטיבל העוסק בחוויה הנשית דרך המפגש עם הגוף הנשי.
מי שעומדת מאחורי הפסטיבל היא איילה פרנקל, הכוריאוגרפית שיזמה ואוצרת את הפסטיבל אותו היא הגתה מתוך החוויה האישית שלה בילדותה בחוג לריקודים סלוניים, אותו חוג שהעיר בה את התשוקה למחול אחר ביקורתי, אישי ואינדיווידואליסטי. הפסטיבל מזמין את הקהל להיחשף לעולמן של נשים אמניות מקשת תרבותית רחבה ועשירה, ולהכיר סוגים רבים ומגוונים של נשיות, להרחיב את התפיסה שלנו כלפי נשיות, זהות, דימוי גוף ותקשורת בין אנושית ובין נשית. "הפסטיבל נועד לתת מרחב לחוויה הנשית באמצעות אמנות. החוויה הזו פעמים רבות סובלת מהדרה והשתקה. הפעם, חשוב לנו לשים אותה במרכז הבמה, וללא תיווך", היא אומרת.
מה היה הקו המנחה בבחירת החומרים לפסטיבל?
"קו המנחה בבחירת היוצרות היה להביא ריבוי קולות ותפיסה רחבה אודות מהי נשיות. כך למשל יש כוריאוגרפית צעירה בשם אורטל אצבחה שהיצירה שלה עוסקת בזהות שלה כאישה אתיופית וישראלית. בתחום התאטרון הבימאית חנה ואזנה מביאה את קולן של האמהות שקולן הושתק בפרשת חטיפת ילדי תימן. דוגמה נוספת היא נשות הבריגדה התרבותית שמביאות שירת הגירה שעוסקת בזהות שלהן כנשים שעלו בגיל צעיר מבריה"מ לשעבר ויש עוד דוגמאות רבות. הפסטיבל הוא הזדמנות חשובה עבורנו הנשים להיפגש, לשוחח, ליצור, להתבונן להציף תכנים שמעסיקים אותנו. וכל זה דרך מחול, תאטרון ומוזיקה ששמים את החוויה הנשית במרכז הבמה יחד, אנחנו שואפות ליצור קהילה, ושפה נשית משותפת".
תגובות