הדמייה של כיתות הלימוד החדשות בבת ים (עיריית בת ים)
הדמייה של כיתות הלימוד החדשות בבת ים (עיריית בת ים)

על ערסל עם לפטופ ביד ורגליים למעלה: תכירו את כיתות הלימוד החדשות

עיריית בת ים הגישה הצעה להפוך חללים רבים בבתי הספר בעיר לחללי עבודה מודרניים שנראים כאילו יצאו מתוך חברת הייטק בעמק הסיליקון

פורסם בתאריך: 9.8.18 15:08

עיריית בת ים משקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים בפיתוח תפיסות פדגוגיות חדשניות. כחלק מתפיסה זו הגישה עיריית בת ים למשרד החינוך תכנית עירונית של עיצוב ואפיון מחדש של 19 מרחבים פיזיים במוסדות החינוך בעיר. התוכנית כוללת ארבעה אבטיפוסים לחדרים אשר כולם יבנו על פי עקרונות של תכנון סביבות למידה, המאפשרות דרכי הוראה מגוונות. תקצוב התכנית בעלות של מיליון וחצי שקלים ממשרד החינוך שנעשתה במסגרת קול קורא.



במסגרת בניית מרחבי הלימוד יאוחדו חללים בתוך בתי הספר או יחלקו אותם על ידי מחיצות ניידות ומשתנות, ובכך יווצרו חללים גדולים אשר יאפשרו חלוקת משנה בתוך החלל, ושימוש רב תכליתי, תוך גמישות ויכולת שינוי המרחב בקלות. המרחבים יכללו ריהוט וציוד אשר מתאימים לפדגוגיה חדשנית, ומאפשרים ורסטליות לדוגמא ישולבו דלפי למידה ברי תנועה המאפשרים דינמיות ועבודה בקבוצות גודל משתנות מעבודה עצמית דרך עבודה בזוגות ועד עבודה בקבוצות רבות משתתפים. עבור פיתוח התוכנית גייסה העירייה משרד עיצוב יצרתי וחדשני המתמחה בעיצוב חללי סטארט-אפ והייטק.

הדמייה של כיתות הלימוד החדשות בבת ים (עיריית בת ים)

"בחרנו משרד שמתעסק בעיקר בעולם הייטק והסטארטאפ ולא דווקא בתי ספר", הדגיש אסף גולדברג אדריכל מבנה של העירייה, "התחלנו תהליך של גיבוש למידה חדשניים אשר מותאמים למאה ה-21 המותאם לסטראטרפים וההייטק מרחבי העולם. בימים אלה מתבצעות עבודות ההקמה בבתי הספר השונים בעיר ובמקביל אנו מפיקים לקחים מהסבב הנוכחי לקראת השנה הבאה. ביקשנו מבתי הספר השונים שיגידו לנו איך הם רואים את ההוראה במאה ה-21 והתחלנו לתכנן את המרחבים הללו. מרחב למידה מאוד גמיש ודינמי, התפצלות לקבוצות עבודה. הצגת תוצרים מתן משוב וכל הפעולות הללו מתבצעות במחזור אחד.

כמו כן, עיריית בת-ים קיימה השנה לראשונה שיתוף פעולה עם בית ספר לעיצוב וחדשנות במסלול האקדמי המכללה למנהל בראשל"צ בנושא סביבות למידה. בשיתוף הפעולה לוקחים חלק אגף החינוך של העירייה והתוכניות לתואר ראשון בעיצוב פנים ותקשורת חזותית במרחב ותוכנית לתואר שני בעיצוב, חדשנות ויזמות של המכללה למנהל. עבור הפיילוט הייחודי נבחרו שני בתי ספר בעיר, בית ספר יסודי – "בן גוריון" והשני בית ספר מקיף שש שנתי – "רמות".

 

ארבעה מרצים ו-80 הסטודנטים עסקו בעיצוב של שני בתי ספר, תלמידי בתי הספר אשר לקחו חלק פעיל בעיצוב מרחב הלימודים שלהם. הציגו את הסיפור האישי שלהם מחוויות בית הספר וקיבלו הזדמנות למפגש בלתי פורמלי עם אקדמיים מעצבים לעתיד ומרצים.

אסף הוסיף על שיתוף הפעולה הייחודי: "כל הסמסטר הסטודנטים שאלו הרבה מאוד שאלות את המורים, התלמידים וההורים והסטודנטים הציעו הרבה מאוד רעיונות לקראת איך יראו כיתות העתיד של תלמידי החינוך בישראל ובפרט בבת ים על מנת לנסות ולחזות כיצד יראו כיתות העתיד של המחר. המטרה הייתה בשיתוף הפעולה המוצלח יש לציין לא באמת לשנות לפי התוכניות שלהם את הכיתות, אלא לפתוח את השיח האקדמי בנושא ובהחלט הצלחנו בנושא זה".

תגובות

תגובה אחת
תגובה אחת

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה בת ים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות