הזירה המקומית בבת ים ממשיכה להתחמם לקראת ה-30 באוקטובר, בוודאי על רקע ריבוי המתמודדים לראשות העיר: ראש העיר יוסי בכר, צביקה ברוט, צביקה רובין, ירון לוי, קטי פיאסצקי־מורג, אורי בוסקילה ואלי יריב. אין ספק כי הדרמה היא גדולה יותר על רקע השאלה מי יעמוד בראשות עיריית בת ים אולי בפעם האחרונה לפני האיחוד עם תל אביב יפו.
הראשון הוא ראש עיריית בת ים, יוסי בכר, המקורב מאוד לשר הפנים, ח"כ אריה דרעי ממפלגת ש"ס ואף נהנה משיתוף פעולה מלא בנושאים שונים בעיקר בהקשר הדתי בעיר. יו"ר ש"ס, רפאל ברנז, הצטרף לקואליציה של בכר ומכהן כמ"מ ראש העיר, כך שהיחסים הקרירים בעבר בשל תמיכת מפלגתו במועמד אלי יריב ב-2003 התחלפו ביחסים חמים ואוהבים בעיקר בשל השיפור הגדול בכל הנוגע לנושאי הדת בעיר בת ים. "הדלת הפתוחה" בנושא תשפיע ככל הנראה על התמיכה של מצביעי המפלגה לצד ראש העיר.
מנגד, המתמודד צביקה ברוט, הוא בוגר מוסדות הציונות הדתית שסחף את מפלגת הליכוד בעיר וכאמור מקבל תמיכה רבה לא רק ממצביעי הליכוד הוותיקים בעיר אשר מצביעים בבחירות הארציות למפלגת השלטון, אלא גם מקהלים רבים בקרב הדתיים והחרדיים בעיר והמאבק על הקול הדתי נמצא בעיצומו בייחוד לאור ההתעצמות והגדילה של הקהילה המסורתית-דתית בעיר.
המועמד השלישי הוא אלי יריב המוכר, שסוחף אחריו לא מעט קולות גם בקהילה הדתית, וכבר קיבל בעבר את תמיכתם בעקבות היכרותו רבת השנים עם העיר, והוא עשוי להיות זה שיכריע את בחירתו של ראש העיר במידה שבעקבות ריבוי המתמודדים תעבור בת ים לסיבוב שני.
וחייבים להזכיר כמובן את אורי בוסקילה, חובש כיפה שרץ לראשות העיר המתמודד מטעם סיעת הבית היהודי. "בת ים היא מאוד פתוחה, מאוד סובלנית, עיר מסורתית, ימנית וחמה והיא לא עיר דתית", אומר בוסקילה, "לכן, להגיד כן דתיים או לא דתיים זה לא פקטור ואף אחד לא יכול להגיד שהציבור הדתי הוא בכיס של מישהו כי אני אומר באחריות שהציבור הדתי הוא לא בכיס של אף אחד ומי שחושב ככה טועה בגדול. הציבור הדתי הוא לא עדר והוא יצביע למען העיר בת ים, הוא רוצה ראש עיר שינהל את העיר. למרות שאני חובש כיפה אף אחד לא אמר לי שלא יבחר בי בראש העיר בגלל שאני דתי. לבת ים יש סטטוס קוו ותמיד נשמור עליו".
על הטענה כי הציבור הדתי תומך בבכר, אומר בוסקילה: "מי זה ש"ס? רפי ברנז ממלא המקום של בכר? הוא מדבר בשם עצמו לא בשם הציבור של ש"ס. רוב הציבור של ש"ס מסורתי וממש לא חושב כמו רפי ברנז. כשאתה מתמודד לראשות העיר הכיפה לא משחקת תפקיד אלא מה שקובע זו האג'נדה".
ומה יש לרפי ברנז, יו"ר סיעת ש"ס בעיר שמתמודד למועצה, לומר על הדברים? "נחיה ונראה בבחירות מי צודק ומי טועה. יש מועצת חכמים שמחליטה בנושא. יוסי בכר הוא ראש עיר מצוין ויש הרבה אנשי ליכוד שתומכים בצביקה ברוט ומצביעים ש"ס, אז אני אגיד להם לא להצביע? זה לא שייך אחד לשני. כמו גם שיש כאלה שמצביעים לאלי יריב ומצביעים ש"ס במועצה ויש הרבה אנשים כאלה מחולקים, אבל בפירוש רוב הציבור הדתי בעיר הולך להצביע לראש העיר יוסי בכר. הציבור הדתי קיבל ייצוג מצוין, אנחנו מייצגים את כולם".
בקרב הציבור הדתי-חרדי מבינים שבבחירות הקרובות בשל גידול האוכלוסייה הטבעית בעיר מהקהילה הדתית וגם בקרב התחזקותם של תושבים רבים, הם מהווים כוח משמעותי בהחלטה מי ייבחר לראשות העיר. "הקהילה הדתית בבת ים גדלה ויש לה הרבה יותר השפעה", מציינים במפלגות הדתיות השונות, "המועמדים לראשות העיר מקוששים קולות כאשר גם הבוחרים עצמם חלוקים בעצמם למי כדאי להצביע. ש"ס נפלו בעבר עם אלי יריב ולא רוצים לטעות בשנית ובכך להפסיד ממהפך מסוים של צביקה ברוט כך שמהבחינה הזאת הכל עדיין פתוח".
יו"ר רשימת יחד, הרב דורון כהן צמח, אמר ל"השקמה בת ים": "הקהילה הדתית בעיר מפוצלת לשלושה מחנות. בעקבות האכזבה מהבחירות הקודמות שבה ציבור גדול דתי ומסורתי לא זכה לייצוג בקואליציה, הוקמה מפלגה חדשה שתייצג את הקהל הדתי-מסורתי וחרדים שאינם תומכי ש"ס. מהיכרות אישית ומחוגי הבית שאני עושה, עולה שרוב הציבור הדתי בעיר תומך ביוסי בכר וכך כל מפלגות הקואליציה הנוכחית וכך גם אנחנו, כך שהמהלך שמנסים ליצור המועמדים האחרים חסר סיכויי כי המועמדים האחרים בעצם רבים על אותם הקולות. בעיר בת-ים יש מרקם מדהים של חיים משותפים של ציבור מגוון ולנגד עיני היא דמותו ועשייתו של הרב ישראל לוגסי שמחבר ומהווה גשר בין הציבור הדתי לחילוני בעיר ורשימתנו תדאג לחזק גישה מחברת זו".
חילוני נחמד
הדתיים האלה הורסים לנו את העיר
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
במקרה של בת ים , יש כוח אדיר לרוסים , שהם 30 אחוז מאוכלוסיית בת ים , רוסים יקבעו מי יהיה ראש העיר בת ים .
אזרח
אסור שבת ים תהפוך לבית שמש יום אחד !
לשום מפלגה אין אומץ להכריז שהיא חילונית משום שרוצים עוד קולות!