הוא מגיע בתוך סיר גדול ורחב, מונח על פלטה של שבת, או על הכיריים ביום שישי בצהריים, והריח שלו ממלא את הבית. לכל עדה יש את המתכון המיוחד שלה לחמין, עם מספר רב של גרסאות וטכניקות שונות.
קבלו את המתכון הסודי של עדנה רחימי, תושבת בת ים, שמבטיחה שהסיר יתרוקן עוד לפני שתשימו לב.
המצרכים:
1/2 קילו בשר מספר 5
2 יחידות מח עצם
קופסת שימורים של גרגרי חומוס
צרור כוסברה
5 שינוי שום
3 בצלים חתוכים לפרוסות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 כף חוויאג׳
פפריקה
כורכום
כף וחצי מרק עוף
1/2 כוס שעועית לבנה
1/2 כוס שעועית אדומה (לא חייב)
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. לאחר השחמה קלה להוסיף את השום ולהמשיך לטגן.
- לשטוף את הבשר היטב. להוסיף את הבשר לסיר ולצרוב אותו משני הצדדים.
- להוסיף את הקטניות, לתבל ולהוסיף את המח עצם.
- להוסיף מים רותחים עד לכיסוי, להביא לרתיחה ואז להוריד לאש בינונית-קטנה למשך שעה, עד לצמצום הנוזלים.
- לפני ההגשה להוסיף כוסברה.
- מומלץ להגיש עם אורז לבן.
תגובות