יש מאכל שמזוהה עם העדה העיראקית יותר מקובה? ברור שלא. אז הפעם ביקשתי מאמא שלי, שרה, שאתם כבר מכירים, ללמד אונו איך מכינים קובה דלעת מנצחת. תוך כדי ההכנות הבישולים, מאמא שרה מספרת: "אני זוכרת שבכל יום שישי, אמא שלי היתה מכינה קובה, כמו כל שאר האמהות היהודיות בעיראק. הניחוחות היו מבשמים את הבית ואף מחוצה לו. עד היום אני מקפידה לבשל קובה בימי שישי. זה כבר מתוך הרגל".
צפו במאמא שרה מלמדת איך להכין קובה דלעת:
רשימת המצרכים שלפניכם היא לסיר קובות גדול, כזה שמשפחה שלמה תאכל ותיהנה ותוכל לשבוע ממנו.
מה צריך לרוטב?
ק"ג דלורית/ דלעת חתוכה לרצועות
1 עגבניה קצוצה
2 כפות רסק עגבניות
1 בצל בינוני קצוץ
1/3כוס שמן
1/2 כפית פלפל שחור
1/2כפית כורכום
מלח לפי הטעם
שמים בסיר מים (חצי סיר) את כל המצרכים ומבשלים עד שהדלורית/ דלעת כמעט רכה.
מה צריך למילוי?
300 גרם בשר טחון
חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה
2 בצלים גדולים קצוצים דק (ממולח, שטוף וסחוט ידנית)
מערבבים הכל עם כ-1/4 כפית מלח או לפי הטעם וכ-1/4 כפית פלפל שחור.
מה צריך למעטפת הקובות?
1/2ק"ג סולת
1/2 כוס ג'ריש (דומה לבורגול)
1/2 כפית מלח
מים לפי העין (שידביקו את התערובת)
לשים את כל המצרכים כמו בצק. משאירים בצד לנוח 7-5 דקות.
איך מכינים את הקובות?
מרטיבים את היד במעט מים, צרים מהתערובת כדורים בגודל כדור פינג פונג. משטיחים כל כדור על היד הרטובה, ממלאים פנימה עם כדור קטן של מילוי הבשר וסוגרים את המעטפת.
כשכל הקובות מוכנות, מניחים בסיר עם הרוטב הרותח למשך 3/4 שעה. מקפידים שהרוטב מכסה את הקובות ומתקנים מלח ופלפל. אם חסר רוטב, אפשר להוסיף מים רותחים.
בתיאבון, אל תשכחו לספר איך יצא ולהתראות בקרוב.
תגובות