פורטבלו המבורגרג הוא התשובה המנצחת למי שחולם על המבורגרים אבל לא מעוניין לפגוע בבעלי חיים. באדיבות סניף קפה גרג בחולון, אתם מוזמנים לנסות בבית מתכון צמחוני, שבו הפטריות הן המרכיב הדומיננטי. התוצאה: ההמבורגר עבה, בשרני ומשביע, ואפשר בהחלט לשדרג ולהעשיר את הטעם עם מעט רוטב טריאקי מתקתק, עם שלל ירקות, ממרחים ולחמניה.
מה צריך?
1 פטריית פורטבלו בקוטר 10 ס"מ, ללא הרגל
1/2 כוס קמח חומוס
1/2 כוס מים
לחמניית המבורגר
1 כף מיונז
1/2 כף קטשופ
1/2 כפית חרדל
רוטב טריאקי
1 עלה חסה ערבית
2 פרוסות עגבניה
2 טבעות בצל
מלפפון חמוץ
שמן לטיגון עמוק
איך מכינים?
מערבבים את קמח החומוס וכוס המים לתערובת הומוגנית בסמיכות של בלילת פנקייק. בינתיים, בסיר נפרד, מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר או במחבת מתאימה.
טובלים את הפטריה בבלילת החומוס ומטגנים כדקה מכל צד. מוציאים מהשמן ומעבירים לתבנית תנור. עכשיו אפשר למשוח את הפטריה ברוטב טריאקי ולהכניס לאפייה בחום של 180 מעלות למשך כשלוש דקות.
מערבבים את המיונז, הקטשופ והחרדל ומורחים על תחתית הלחמניה. מניחים את הפטריה על הלחמניה, מוסיפים מעל את העגבניה, הבצל והחסה, סוגרים את "מכסה" הלחמניה ואוכלים (עם צ'יפס או בלי).
תגובות