למרות שרשות המים אישרה בחודש שעבר את המבנה החדש של תאגידי המים, הכולל את איחוד וצמצום, בחולון ובבת ים לא מעוניינים להתאחד לתאגיד מים אחד.
לפי המבנה החדש יוקמו 28 תאגידים אזוריים שיחליפו את 56 התאגידים העירוניים הפועלים כיום. המהלך נועד לחסוך כספים ולצמצם באופו משמעותי את העלויות. אלא שבישיבת המועצה שהתקיימה בשבוע שעבר בחולון, בה עלה נושא הצטרפותה של בת ים לתאגיד המים העירוני, הצביעו חברי המועצה וראש עיריית חולון, מוטי ששון, נגד הצטרפותו של תאגיד מי בת ים לחולון, שבה פועל תאגיד מי השקמה.
ומתברר שגם בבת ים מתנגדים לאיחוד. יו"ר דריקטוריון תאגיד מי בת ים, המשנה איציק דריקס, אמר בתגובה להחלטתו של ששון כי "תאגיד המים של בת ים רוצה להישאר כתאגיד עצמאי וכך יהיה. אני לא מתייחס לכך שעיריית חולון לא רוצה את בת ים, אלו שיקולים פנימיים שלהם. בכל מקרה הישיבה שבה נדון הנושא הזה, כלל לא עומדת על הפרק כי בת ים תישאר עצמאית".
דריקס הוסיף כי "התאגיד בבת ים הוכיח את יעילותו, הוא מתנהל בצורה הטובה ביותר בארץ ואני גם לא רואה סיבה להצטרף למי השקמה. בימים אלה אנחנו מבצעים חידוש והשקעה רבה בתשתיות של העיר ואני רואה בכך הצלחה רבה".
כמו כן, חשף דריקס כי מתנהל מאבק נגד החוק הממשלתי הנוגע לצמצום תאגידי המים שנקבע ב-2018. "מתוקף תפקידי, בנוסף ליו"ר התאגיד אני משמש גם כיו"ר תאגידי המים והביוב, ואנחנו מתכוונים בשיתוף עם מנכ"לי התאגיד לפעול כדי בטל את רוע הגזירה הזו על מנת שהעיר בת ים תישאר עצמאית".
במקביל לאישור המבנה החדש דרשו מספר ראשי הרשויות המקומיות, ביניהן חולון, לבטל לחלוטין את תאגידי המים ולחזור למודל הישן, לפיו העירייה היא זו שתהיה אחראית על תחום המים. אם המאבק לא יצליח המעבר לתאגידים אזוריים ייצא לפועל ביולי 2019.
תגובות