עיריית בת ים יזמה כנס לבעלי עסקים ולעובדיהם בנושא שמירה וטיפול מזון מן החי, תברואה ומניעת סיכון ופגיעה בצרכנים.
אתמול (שלישי) נערך לראשונה בבת ים כנס לבעלי עסקים ולעובדיהם, בנושא מכירה וטיפול נכון בבשר, עופות, דגים ומוצריהם. הכנס שהתקיים בבית יד לבנים, נערך בחסות השירות הווטרינרי העירוני ובהשתתפות עובדי משרד הבריאות, בעלי עסקים, מפקחים, תברואנים מרישוי עסקים ועובדי המחלקה הווטרינרית.
מטרת הכנס היא להעניק כלים לבעלי עסקים בתחום המזון מן החי, בכל הנוגע לשמירה על תנאי תברואה נאותים, בטיחות מוצרי המזון, סימון תקין, תהליכי עבודה, ניקיון, מעקב אחר תוקף מוצרים ושמירה על שרשרת הקירור.
הווטרינר העירוני, ד"ר משה ננקין, פתח את הכנס בהצגת פעילות השירות הווטרינרי העירוני, והסביר את חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) 2015. בהמשך אינג' אבי סלקמן ממשרד הבריאות, הציג את הנחיות הלשכה לטיפול וייצור מוצרי בשר ודגים המיועדים למכירה באטליזים ובחנויות דגים.
בנוסף, ד"ר אורן כתבי, רופא וטרינר ממשרד הבריאות, דיבר על התנאים וההליכים לקבלת רישיון יצרן בעסקים לממכר מזון מן החי. מי שנעל את הכנס הוא מנהל מחלקת רישוי עסקים בעיריית בת ים, רפי דגן, את הרפורמה בתחום רישוי עסקים – הפחתת ההליך הביורוקרטי ותדירות הפיקוח בעסקים והעברת האחריות לבעלי העסקים עצמם.
בעיריית בת ים מסבירים כי ההחלטה לקיים את הכנס נעוצה בכניסתו של חוק המזון החדש ותחילת רפורמת רישוי עסקים והשינויים שמתרחשים בשטח.
במחלקה הווטרינרית מסכמים את הכנס המוצלח ומציינים כי יש כוונה לערוך כנסים נוספים לצורך הסברה וריענון, על מנת לשמור על בריאות הציבור.
בתיה
ד״ר משה ננקין, איש מדהים.