גיל כהן, עמותת אח גדול, צילום פרטי
גיל כהן, עמותת אח גדול, צילום פרטי

"יש חברות שניתקו איתי קשר על רקע הפעילות שלי במילואים"

גיל כהן היא רק בת 24, אבל תומכת בחיילים בודדים רבים באזור, לאחר שהייתה בעצמה חיילת בודדה. ראיון על הפעילות במהלך המלחמה, החבר לצוות שנהרג, והחברות באוסטרליה שניתקו קשר

פורסם בתאריך: 23.2.24 08:15

בין אוסטרליה לישראל: גיל כהן שירתה כחיילת בודדה בחילוץ והצלה אבל לא חשבה שתגיע אי פעם למצב מלחמה. לצד עשרות ימי מילואים שעשתה, היא ממשיכה את הסיוע והעזרה לעשרות חיילים בודדים במסגרת התנדבותה בעמותת "אח גדול למען חיילים בודדים".

בערי הסביבה וכך גם בראשון לציון, בה מתגוררת גיל, מתגוררים מאות חיילים בודדים שלא בהכרח נולדו וגדלו כאן. רבים מהם עלו ארצה לבדם במטרה להתגייס לצה"ל ולבנות את עתידם בישראל. כך גיל כהן בת ה-24, שעלתה מאוסטרליה לבדה בגיל 18 כדי להתגייס לצה"ל. "גדלתי בבית עם אווירה ישראלית והציונות תמיד הייתה חלק מכך, אז כשסיימתי תיכון ובזמן שהחברות שלי מחפשות אוניברסיטה, אני חיפשתי את הדרך לישראל", היא מספרת.

גיל, ששירתה שרות חובה בצה"ל כמדריכת חילוץ והצלה, התגייסה לשרות מילואים מיד לאחר השבת הארורה של ה-7 באוקטובר עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל. היא שירתה במילואים כ-50 ימים רצופים, אבל אחד האתגרים המפתיעים היה הקשר עם החברות והחברים מעבר לים: "יש חברות וחברי ילדות ששמרנו על קשר טוב", מספרת גיל, "אבל ב-7.10 היו חברות שישר התקשרו לבדוק שהכל טוב ויש אחרות ואחרים שבחרו לנתק קשר על רקע הפעילות שלי במילואים. אני מנסה לנהל שיח עם מי שמוכן, אבל אוסטרליה יחסית מנותקת משאר העולם והתקשורת מספרת לרוב רק צד אחד", היא מציינת.

לצד שירות המילואים וסיום לימודיה לתואר ראשון בתקשורת, גיל מתנדבת בעמותת "אח גדול למען חיילים בודדים" ומנהלת צוות של יותר מ-40 מתנדבות ומתנדבים שבעצמם היו חיילים בודדים וכעת מלווים אישית את הדור הבא שנמצא בשירות חובה. במסגרת פעילות העמותה ניתן מענה מתחילת המלחמה ליותר מ-4,000 חיילות וחיילים בודדים בישראל. גיל מסבירה ומתארת: "מדובר בקשר אישי בגובה העיניים, שמשמעותי מאוד עבור הרבה חבר'ה בודדים שפעמים רבות אין להם עם מי לדבר. מעבר לסיוע לוגיסטי, יש מענה פסיכולוגי מקצועי בהתמודדויות מורכבות אחרות. חייל בודד שהצוות שלי תמך בו, יונתן דין חיים ז"ל, שעלה ארצה מארצות הברית לבדו, נפל בקרב. זה אירוע משמעותי עבור החיילים והמתנדבים כאחד".

על הפעילות שלה בעמותת אח גדול היא אומרת: "בעיניי אח גדול למען חיילים בודדים זה הרבה יותר מסגירת מעגל אישי שלי, כי זה הרבה יותר גדול ממני. כל חייל שפונה לעמותה זוכה באח גדול שהוא עולם ומלואו. זה מישהו שאפשר להתקשר אליו בשעת ת"ש כי ההפרש שעות גדול מידי כדי להתקשר להורים, מישהו שיכול לייעץ לך בשפה שלך אם לצאת לקצונה ומישהו שיכיר לך את הפלאפל הכי טעים בארץ. מאחורי כל מתנדב כזה יש רשת של מאות מתנדבים וחיילים שיעזרו וידעו ויתמכו גם הם באותו חייל ומתנדב. זו משפחה אחת גדולה שכל אחד מביא את הידע, הניסיון והרצון שלו לעזור כדי להשלים מערכת תמיכה שלמה. בימים כאלה של מלחמה, הצורך הופך קריטי וברור – אף חייל לא צריך להתמודד עם הקשיים לבד. בזמן שלכל החיילים יש פה משפחה עוטפת, אנחנו כאן כדי להתקשר, לשאול, לתמוך, לבקר ולתת גב לכל חיילת וחייל בודד. חוויתי את זה בתור מתנדבת שידעה שכל מה שאני באופן אישי לא אדע לעשות, יש רכזת שתשיג לי את התשובה והיום אני חווה את זה בתור רכזת של צוות מתנדבים שמשמשת כסוג של אחות גדולה למעל 30 מתנדבים".

עמותת 'אח גדול למען חיילים בודדים' עונה על הצורך בתמיכה, הכוונה וליווי צעירים בודדים המנסים להשתלב בחברה הישראלית. באמצעות מאות מתנדבים, כולם חיילים בודדים משוחררים, העמותה מפעילה מודל חניכה אישי המעניק לחייל הבודד כלים לבניית חוסן ומסוגלות, הנגשת מידע, מיצוי זכויות, גישור תרבותי ומענה רגשי במצבים בהם החייל הבודד מרגיש לבד. עמותת אח גדול זוכת אות נשיא המדינה לארגון מתנדב ואות שרת הקליטה לפעילות פורצת דרך בקליטת עליה.

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה בת ים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות