עיריית בת-ים, בשיתוף מועצת הנשים העירונית, יצאו בחודשים האחרונים בקריאה לציבור להמליץ על נשים גיבורות תושבות העיר, מעוררות השראה, שלקחו חלק פעיל ומשמעותי במאמץ המלחמתי. בתום קבלת השמות התכנסה וועדה לבחירת הגיבורות שכללה נציגות מהרשות, מהקהילה ומארגוני נשים בעיר בת-ים אשר בחרו את הנשים.
בימים האחרונים התקיים בהיכל התרבות בבת-ים בטקס אשת חיל בו קיבלו אות הוקרה הגיבורות הנבחרות. ראש העירייה, צביקה ברוט, בירך ואמר: "כל אחת מכן פעלה בתחומה על מנת להוסיף אור וטוב לעולם, אתן מקור לגאווה לכולנו".
ואלו הגיבורות הנבחרות:
1. אופיר לאור – לוחמת שירות מילואים: אופיר בת ה-23 נולדה, התחנכה ומתגוררת בבת-ים. היא שירתה בסדיר כלוחמת מפקדת ורס"פית בגדוד ברדלס. בתחילת המלחמה התנדבה להתגייס למילואים ושירתה מתוך 100 ימי מילואים, מעל 50 ימים בתוך עזה, בגדוד הלוחם הנשי הראשון שלחם אי פעם בתוך רצועת עזה. שבוע לאחר פרוץ המלחמה פנתה ביוזמתה למפקדים שלה וביקשה להצטרף ללוחמים בשטח ורק לאחר לחץ הוקם צוות מעורב שנכנס בתחילה לקיבוץ גבולות ובהמשך לתוך עזה, צוות מעורב של סדיר ומילואים ש90% ממנו נשים. בעזה הם שהו כ-50 יום עם מיעוט יציאות ובתום 100 ימי מילואים, היא השתחררה.
2. רותם שמשי – קצינת משאבי אנוש בשירות מילואים: רותם שמשי היא בת 25, ילידת בת-ים, ועובדת בתפקיד מנהלת מדור נוער בעיר בת-ים. היא משרתת במילואים כקצינת משאבי אנוש חטיבתית באוגדת עזה ולקחה חלק במבצעים השונים בדרום. בשירות הסדיר, התגייסה להיות משקית ת"ש בחוות השומר ולימים יצאה לקצונה ושימשה כקצינת כוח אדם בזרוע היבשה. היא סיימה את שירות החובה והקבע בדרגת סרן כקצינה מצטיינת. בבוקר השביעי באוקטובר, רותם גויסה בין הראשונות והגיעה לעוטף עזה כדי לתפעל את האירועים בכל הקשור למשאבי אנוש. במשך 72 שעות רצופות יחד עם הצוות הנצור, הן מיפו את מצבת החיילים באזורים השונים, אספו מידע על נעדרים, הרוגים והעבירו בהתאם להמשך טיפול ביחידות הרלוונטיות. במשך שלושה חודשים אינטנסיביים רותם תרמה את חלקה למאמץ המלחמתי.
3. סיגל מזרחי גולן- מתנדבת בחזית: סיגל בת 52 ילידת בת-ים, מורה לחינוך גופני ואמא ל-3. היא גדלה בבית שבו פעילות ציבורית הייתה חלק מערכי היסוד. אביה, שלום גולן ז"ל, היה רב פקד במשטרת ישראל וחבר מועצה בעיריית בת-ים ויחד עם אם המשפחה ז"ל, חשפו את הילדים להתנדבות ותרומה לקהילה. סיגל יזמה והקימה חמ”ל של מתנדבים רבים שפועל כבר קרוב לחצי שנה, במסגרתו מתנדבות ומתנדבים מגיעים לשטחי כינוס ולבסיסים בדרום ודואגים להכין לחיילים אוכל, תוך התאמה למזון לחיילים צמחוניים, צליאקים והעדפות מיוחדות. בהמשך צוות החמ"ל התנדב לסייע לחקלאי העוטף בקטיף במקום העובדים שפונו ועזבו את האזור.
4. לירז דיין – משקית נפגעים במילואים: לירז בת 24 וילידת העיר בת-ים, בוגרת תנועת הנוער קצ"ב ופעילה במרכז הצעירים. היא התגייסה לצה"ל ושימשה בתפקיד רכזת נפגעים. במסגרת שירותה זכתה להערכה רבה, והמשיכה מדי שנה להתגייס למילואים. בבוקר השביעי לאוקטובר (כשבועיים לאחר שהשתחררה ממילואים), גויסה שוב לתפקיד מש"קית נפגעים. בתפקידה ליוותה את משפחות החללים מרגע הבשורה הקשה, ארגון ההלוויה, השבת חפצים, דאגה לכל צרכי המשפחה בשבעה וגם לאחר מכן. הימים הראשונים של המלחמה הביאו עימם אתגרים רגשיים ולוגיסטיים לא פשוטים כגון ארגון של 15 הלוויות ביום, ליווי של כמות גדולה של משפחות חללי צה"ל ועוד.
5. יהודית טייב – מתנדבת בחזית: יהודית היא ילידת צרפת בת 54, אמא לחמישה ונשואה. החל מהשביעי באוקטובר יהודית דאגה לצרכיהם של החיילים הלוחמים, החל מציוד לחימה, לבוש חם, שתייה ואוכל עם 400 מנות שיצאו מידי יום לחזית כולל ארוחות שישי. יהודית, שמשתייכת לקהילה הצרפתית, גייסה את הקהילה המתגוררת בבת- ים ובארץ להתנדבות למען הלוחמים. במסגרת פעילותה פתחה עמותה לגיוס תרומות מיהודי צרפת וישראל עבור החיילים הלוחמים, וארגנה ערב התרמה שזכה להצלחה וגיוס תרומות שאפשרו המשך פעילות לעוד חודשים רבים. בזכותה נוספו משפחות נוספות מהקהילה, ממקום העבודה של יהודית -בית חב"ד בבת-ים והכל כדי להכין ארוחות כשרות לחיילים בשטח.
6. אורטל כהן – קצינת מבצעים במילואים: אורטל ילידת בת-ים בת 38, אם חד הורית לילדה בת שבע ומשרתת כקצינת מבצעים במילואים של חטיבת גולני. בשנת 2021 קיבלה מאגף כוח אדם בצה"ל תעודת הוקרה מיוחדת על תרומה משמעותית במילואים. את השירות הסדיר החלה במסלול גרעין נח"ל ושנת שרות ביישוב חולית בגבול עזה ומשם המשיכה לקרקל, לקורס מ"כיות ובהמשך יצאה לקורס קצינות. בתום ארבע וחצי שנים השתחררה מצה"ל בתפקיד סגנית מפקדת פלוגה ועברה להתגורר בפריז בתפקיד עוזרת הנספח הצבאי בשגרירות צרפת. כששבה לארץ החלה את לימודיה במקביל לעבודתה בחפ"ק של משרד הביטחון, וכיום היא ממונה על הביטחון באגף הביטחון סחר חוץ במכס. החל מהשביעי לאוקטובר התייצבה לשירות מילואים ממושך במפקדת חטיבת גולני בדרום – החטיבה שספגה את מספר הנפגעים הרב ביותר במלחמת חרבות ברזל עד כה. במסגרת תפקידה נתנה מעטפת מבצעית ללוחמים של מידע, ציוד והכוונה של הגדודים בשטח בשיתוף יחידות נוספות כגון חיל האוויר, הנדסה ועוד, כדי לסייע ללוחמים להתקדם, לתקוף ולהגיע ליעד.
תגובות