צילום: shutterstock

כמה עולה לבלות בחוף של בת ים?

אצל השכנות החניה חינם והמחירים מפוקחים, ובבת ים תצטרכו להיפרד מלא מעט שקלים עבור בילוי המוגדר חינם, יצאנו לחופים לבדוק

פורסם בתאריך: 28.5.18 18:23

הרחצה בחופים היא חינם משנת 2016 באופן רשמי, כאשר אסרו על הרשויות לגבות דמי כניסה על הרחצה, אך נראה כי למרות הצעד שהיה אמור להנגיש את הים לכולם, הרוחצים בבת ים עדיין יצטרכו לשלם סכומים לא מבוטלים על שירותי החוף.

כל העדכונים והקופונים מחכים לכם באפליקציה שלנו

טרם ההגעה לחוף תאלצו להיפרד מכמה עשרות שקלים תמורת חניה. ערים רבות בארץ כמו ראשל"צ, הרצליה ואילת מציעות חניה חינם לתושבים מקומיים, ואילו בבת ים תושבי חוץ ישלמו 30 שקלים תמורת חניה יומית בעוד שתושבי העיר יקבלו 40% הנחה שהם 18 שקלים לחניה יומית. בפועל, גובים 20 שקלים באופן גורף בכל החניונים.

חניון חוף הסלע שהיה בתשלום הפך לאחרונה לחניון נכים בלבד, ומציע 21 מקומות חניה חינם לבעלי תו נכה. בחניוני חופי ירושלים, המזח, הדקלים ותאיו, אין חניה חינם לתושבי העיר, ואף גובים 7% יותר ממה שמופיע באתר העירייה. אם כבר הגעתם למעמד התשלום תיתקלו בבעיה נוספת: אין מדחנים.

בהמשך להוצאות החניה, יש הוצאות בחוף עצמו, אך כאן חובה לציין: השכרת אביזרי חוף מתבצעת על ידי בעלי העסקים ועיריית בת ים אינה מתערבת בקביעת התעריפים. בחוף הסלע יש עליית מחירים כאשר בקיץ שעבר מיטת שיזוף הכוללת שולחן ושמשיה עלתה 18 שקלים, והשנה תמורת 18 שקלים – תקבלו מיטת שיזוף בלבד. אם תרצו שולחן תאלצו להוסיף 5 שקלים. בחוף תאיו תשלמו 17 שקלים למיטת שיזוף וכ-12 שקלים לכיסא, שולחן ושמשיה. בחופים אחרים המחירים דומים, אך בעבור בקבוק מים קטן של כחצי ליטר, תשלמו 13 שקלים, ותמורת בקבוק בירה – 31 שקלים, לא פחות.

בקיץ שעבר העירייה הציעה את "חופיקס", מחירים נוחים של שקלים בודדים תמורת כיסאות ושמשיות (2 שקלים) ומגוון מוצרים מפוקחים כמו מים ב-5 שקלים וארטיק ב-2 שקלים. מיזם "חופיקס" היה בחוף אחד בלבד, חוף ריביירה, ונכון להיום – אינו פעיל. בירור העלה כי העירייה מתכוונת לחדש אותו בהקדם גם בעונה זו, ובכל החופים.

ומה קורה מסביב? עיריית תל אביב מציעה מחירים נוחים ומפוקחים בחופים ובעירייה של העיר ללא הפסקה חיכו שהחוזים מול מפעילי החופים יסתיימו כדי לקחת את התפעול לידיה והציעה את המחירים, אולי הכי זולים בארץ עם הנחה נוספת לתושביה המחזיקים בכרטיס התושב "דיגיטל": שמשייה ב-2 שקלים לתושבי העיר ובכ-6 שקלים לתושבי חוץ ואותם מחירים לכיסא נוח. מיטת שיזוף תעלה לתושבי העיר 4 שקלים ולתושבי חוץ 12 שקלים. בנוסף, עיריית תל אביב מפקחת על מחירי המזון והמשקאות בחופים וקבעה מחירים כמו 6 שקלים למים מינרלים בבקבוק חצי ליטר – בשונה מהמחיר הממוצע בחופי בת ים (12 שקלים).

בקבוק מים בחוף הים

שישה שקלים בתל אביב, 12 שקלים בבת ים

נראה שבעונת הרחצה 2018 הרחצה בחופי בת ים תעלה יותר, וברור כי חידוש מיזם "חופיקס" לכלל החופים ולכל עונת הרחצה, יעזור מאוד. בנוסף, הגבלת העסקים המקומיים בסל מוצרים מפוקח וחניה חינמית לתושבים יהפכו את הבילוי בחופי הרחצה בעיר למהנים יותר.

תגובת העירייה: "השכרת אביזרי חוף מתבצעת על ידי בעלי העסקים ועיריית בת ים אינה מתערבת בקביעת התעריפים בשוק החופשי. בשנה שעברה הפעילה העירייה את מיזם 'חופיקס' למכירה ולהשכרת מוצרי חוף במחירי עלות, ואנו פועלים על מנת להפעיל את המיזם גם השנה – לרווחת התושבים. בנוגע לחניונים: על פי תנאי המכרז מול הזכיינים, תושבי בת ים זכאים להנחה של 40% מתעריף החניה המקסימלי".

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה בת ים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות